ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

     Το SITIA CLUB GATE-13 είναι η συνέχεια ενός συνδέσμου που άρχισε να λειτουργεί το 1995 από μία παρέα νεαρών οπαδών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ που αποφάσισαν  να στεγάσουν τη τρέλα και την αγάπη τους για το τριφύλλι. Από τη πρώτη στιγμή το club έδειξε πάνω σε ποια πλαίσια θα κινηθεί στο συνδεσμιακό χώρο. Έτσι αντιδράσαμε στη πρόταση κάποιων φιλάθλων μεγαλύτερης ηλικίας που ήθελαν να ενταχθεί στη ΠΑ.ΛΕ.ΦΙ.Π. .Αξέχαστη η ατάκα του αγαπημένου μας ΛΕΥΤΕΡΗ (που δυστυχώς μας άφησε νωρίς) τη στιγμή που μας ανακοίνωναν τη απόφαση τους. Οι δήθεν φίλαθλοι που αναφέραμε παραπάνω, αποχώρησαν απ' το κλαμπ χωρίς την οικονομική βοήθεια που είχαν αρχικά υποσχεθεί. Μάλιστα η θέση τους απέναντι μας ήταν αρνητική, προσάπτοντας μας διάφορους αρνητικούς χαρακτηρισμούς. Παρά τα προβλήματα και το άγχος λόγου της τότε νεαρής ηλικία μας  για τις ευθύνες που θα αναλαμβάναμε προχωρήσαμε στη δημιουργία του SITIA FAN CLUB GATE-13 με άμεση ένταξη στους ATHENS FANS, παρέχοντας μας σημαντική βοήθεια, για να ορθοποδήσουμε στα πρώτα μας βήματα . Μετά  από ένα χρόνο και κάτι μήνες το club έκλεισε επειδή  τα περισσότερα ιδρυτικά μέλη έφυγαν από τη πόλη για σπουδές και στρατιωτικές υποχρεώσεις.     
      Τα επόμενα τρία χρόνια παρά τη μη στέγαση του club οι εκδρομές συνεχίζονται και η παρουσία μας γίνεται αισθητή με το πανό στα κάγκελα των γηπέδων.
      Το 1999 αποφασίζουμε την επαναλειτουργία του .Αυτή τη φορά ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια πάνω σε πιο σταθερές βάσεις. Η ωριμότητα της παλιάς παρέας και ο ενθουσιασμός των νεότερων ενώνεται τόσο αρμονικά ώστε να έχουμε ένα νέο club που γίνεται σπίτι για κάθε πράσινο οπαδό της πόλης. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε να μεταστεγαστούμε. Από το μικρό δωματιάκι του παλαιοτέρου στη κεντρική πλατεία της πόλης, σε ένα πολύ μεγαλύτερο χώρο που διαμορφώθηκε με πολύ προσωπική εργασία των παιδίων και μπράβο τους. Έτσι η σημαία με το τριφύλλι ανεμίζει ψηλά και υπερήφανα στη καρδιά της πόλης μας. Το club χτυπά σε τρελούς πράσινους ρυθμούς δίνοντας ζωντάνια και παλμό. Δείχνοντας σε αυτούς που δεν ξέρουν ποια  είναι τα αφεντικά. Γιατί το να κρατάς ψηλά τη σημαία χωρίς πλάτες και καβάτζες είναι ότι πιο σημαντικό για την υπερηφάνεια σου και την αξιοπρέπεια σου σαν σύνδεσμος. Νόμος απαράβατος είναι για εμάς  να στέκεσαι στα πόδια σου χωρίς οικονομικές απολαβές π.χ. τσάμπα εκδρομές, δουλίτσες για χαρτζιλίκι, εύκολα φτηνά και πολλά εισητηριάκια!!!! Γιατί ρε μάγκες σήμερα τίποτα δε δίνετε τσάμπα .Έτσι δε συμβιβαζόμαστε, για να έχουμε το δικαίωμα να ανήκουμε στη ΘΥΡΑ-13.
      Καλοκαίρι 2003 οι σύνδεσμοι της Κρήτης (Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Σητείας) πραγματοποιούν συνάντηση στο Ηράκλειο.  Με σκοπό να συζητήσουμε θέματα που αφορούν την καλύτερη οργάνωση μας και την ενοποίηση των club μας σε ένα μπλοκ με κοινή πορεία και όραμα την ενιαία ΘΥΡΑ-13.Εκείνη τη περίοδο υπήρχε ένα σχέδιο από κάποιους συνδέσμους της Αθήνας για ενοποίηση όλων των club αφού το συζητήσαμε  πήραμε την απόφαση να ενταχτούμε  στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΘΥΡΑ-13.
        Στο σημείο αυτό θέλουμε να δηλώσουμε ότι με την ομοσπονδία νιώσαμε πολλές στιγμές υπερήφανα. Γιατί οι θέσεις, οι απόψεις και οι κινήσεις που έκανε σε σοβαρά ζητήματα μας δικαίωσαν ως προς τη επιλογή μας. Μας τιμάει που κράξαμε τη μπύρα, που δε πήραμε  εισιτήρια σε αγώνα Ευρώπης λόγου υψηλής τιμής, που διαμαρτυρηθήκαμε που δεν πήγαμε  τούμπα, που κάναμε πορεία για το γήπεδο.    
Βέβαια είχαμε και το κόψιμο των εισητιρίων αλλά τι να κάνουμε ετσι είναι αυτά. Οικονομικά ζοριστήκαμε αλλά τα καταφέραμε γιατί αγαπάμε το club.         
     Σήμερα ανήκουμε στον ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΘΥΡΑΣ 13,ότι καλύτερο έχει συμβεί στο συνδεσμιακό χώρο που ανήκουμε. Ένα μεγάλο βήμα για την ενιαία ΘΥΡΑ-13,επίσης αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους εκείνους που πίστεψαν, προσπάθησαν και πέτυχαν τη δημιουργία ενός φορέα που εκφράζει όλα τα club της 13
Δυστυχώς και πάλι υπάρχουν προβλήματα με τη Π.Α.Ε. εμείς σαν club στηρίζουμε το φορέα και ελπίζουμε να δικαιωθούμε, επιστρέφοντας στη 13 με ψηλά το κεφάλι. Έχουμε μάθει χωρίς εισιτήρια και δεν μασάμε ΥΠΗΡΧΑΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΟΛΗ.
ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΨΥΧΗ!!!                                            
       Τέλος σαν club θα θέλαμε να αναφερθούμε στην δυναμική παρουσία μας στο πλευρό του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ,η αγάπη μας είναι τόση μεγάλη που δεν υπολογίζουμε ούτε κόστος ούτε χρόνο ώστε να βρεθούμε στο πλευρό της ομάδας μας. Το φωτογραφικό υλικό είναι ένα δήγμα από τα γήπεδα που έχουμε επισκεφτεί για να φωνάξουμε για τον αυτοκράτορα της ψυχής μας. Για τη Ελλάδα είναι τόσα πολλά που δύσκολα να τα καταγράψουμε. Τώρα για το εξωτερικό, ταξίδια όπως στη Κωνσταντινούπολη, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Πράγα, Βρυξέλες, Μάντσεστερ, Λονδίνο, Μαγιόρκα, Βερολίνο και Βιέννη είναι χαραγμένα βαθιά στη καρδιά και στη ιστορία του SITIA CLUB GATE 13.Ενα συγνώμη στα παιδία εκείνα που έχουν προσφέρει στο club και κάποιες φορές επειδή τα εισιτήρια ήταν λίγα βρέθηκαν στην απέξω.           

  Υ.Γ.1  Πράσινους χαιρετισμούς σε όλα τα club του ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΘΥΡΑΣ13                              
  Υ.Γ.2  ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΛΟΚ (ΚΙΣΣΑΜΟΥ-ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ-ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ-ΣΗΤΕΙΑΣ)  
                  

Λευτέρης ΓΚΛΑΒΑΣ: 16 Οκτ. 1976 - 10 Ιουν. 2003

Ο Λευτέρης ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συνδέσμου,ήταν από εκείνη  την παρέα που από τις αρχές του ΄90 έδιναν το παρόν σε όλα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Κρήτη, ήταν από τους πιο θερμούς υποστηριχτές της ίδεας για την δημιουργία Θύρας 13 στην πόλη της Σητείας, η προσφορά του και οι αγώνες του για την πράσινη ιδέα ήταν  και θα μείνούν ανεκτίμητες,

Λευτέρη και αν έφυγες νωρίς από κοντά μας θα ζεις για πάντα στην καρδιά μας.
Home Page
Web Page Maker, create your own web pages.